A Beach in Winter by Snarkitecture

An experimental practice that walks a line between art and architecture.Designed by Brooklyn-based Snarkitecture, the Beach was an interactive installation at the National Building Museum in Washington, DC . The project draws on what most of us imagine when we think of summer – the beach – and abstracts the natural and cultural elements of a familiar experience.
White floors, beach chairs, and an ocean of 750, 000 recyclable plastic balls fill the museum’s Great Hall in this imitation “beach,” a reduced and monochromatic oasis within the bustle of the US capital. Visitors are invited to relax and play in the man-made “water".
Aside from the inherent whimsy in a piece that welcomes viewer enjoyment, the true delight of Snarkitecture’s unique display lies in the fact that it is impossible to pin down.
Is this a performance? An instillation? What is the artwork – the indoor construction and sea of white plastic balls, or the flood of visitors frolicking with child-like wonder through an abstract landscape?
While The Beach provides an accessible experience, it also asks an unanswerable question, one that continues to drive creative innovation to this day: WHAT IS ART?
#Arty #Concept

Photo credits: National Building Museum
Conception: snarkitecture

Restez à la page avec toujours plus d'idées et   notre Blog d'inspiration






Voir l'article entier

11 inspirations Salles de Bain | PARIDEO design durable
11 inspirations Salles de Bain

Qu'il s'agisse de prendre un bain ou une douche, autant que ce soit avec style. Trouvez le vôtre...

Voir l'article complet →

In a Berliner apartment | Industrial architecture | PARIDEO design durable
Mixing Old and New !

Renovation of a Berlin apartment and converts it into a centerpiece for the home...

Voir l'article complet →

Caterpillar House | by Feldman Architects | PARIDEO design durable
Majestic natural environment

Working with the goal of bridging a connection between the built environment and the majestic natural environment of the preserve, the house’s massing and overall logic integrate rather seamlessly into their context. 

Voir l'article complet →